INDIVIDU

Lees meer over wat wij kunnen betekenen voor jou als individu.

TEAM & ORGANISATIE

Lees meer over wat wij kunnen betekenen voor teams en organisaties.

ACT®-analyse


Wat zijn mijn persoonlijke natuurlijke krachten?  

Zou je in je werk of privé betere keuzes willen maken? Heb je het gevoel dat je niet precies weet waar jouw kracht zit en wat je beste competenties zijn? Wil je jezelf beter of op een andere manier leren kennen? De ACT®-analyse geeft je deze antwoorden.                                       

ACT®-analyse

De ACT®-meting maakt onderscheid tussen jouw natuurlijke en aangeleerde competenties. Bovendien is de ACT®-meting in staat om je innerlijke drijfveren te meten. De meting maakt gebruik van je onbewuste en je bewuste. Deze combinatie maakt de meting tot een uniek en betrouwbaar instrument.

De meting

De meting is een analyse die zelfinzicht geeft. Deze is gemaakt door de psycholoog Baas en empirisch onderbouwd. Ze is gebaseerd op de theorieën van Jung. Het maakt gebruik van je onbewuste, wat meer zelfinzicht geeft dan elk ander persoonlijkheidsonderzoek.

De ACT®-meting geeft inzicht in waar je kracht van nature ligt en de daarbij behorende competenties, welke (natuurlijke) competenties je (nog) niet ontwikkeld hebt (je potentieel) en welke je vooral niet moet gaan ontwikkelen (het terecht onbenutte deel). Zo kun je ook zien in hoeverre je dicht bij je kracht zit: in de functie die je uitoefent, maar ook hoe je leeft. Vanuit dit beeld kun je uitstekend beslissingen nemen ten behoeve van je verdere ontwikkeling. In feite kun je het beeld wat van jezelf naar voren komt gebruiken als 'startpunt/onderlegger' voor zelfontwikkeling en het ontwikkelen van teams. De meerwaarde van deze meting is ook dat je vanwege het onbewuste aspect niet verleid wordt om te manipuleren of jezelf anders voor te doen. 

Resultaat

Het zelfinzicht en de zelfreflectie die uit de meting voortkomen vergroten je bewustzijn en daarmee je beslisruimte. Dit geeft je meer gevoel van eigen verantwoordelijkheid bij het maken van keuzes in je werk en privé. Hoe meer mensen het gevoel hebben zelf hun beslissingen te kunnen nemen, hoe gelukkiger en succesvoller ze in het leven blijken te zijn.  

Aanpak

De aanpak start met een meting. Je ontvangt een link naar jouw meting via e-mail. De meting kost gemiddeld 10 minuten tijd. Hierna volgt een analyse en een gesprek waarin we de analyse bespreken. In dit gesprek licht ik jouw analyse toe en maak ik jouw persoonlijke natuurlijke krachten en potenties zichtbaar. We brengen je concrete ontwikkelbehoefte in kaart en stemmen een eventueel vervolg af. 

De kosten van een ACT®-analyse bedragen € 470 (exclusief 21% btw).