INDIVIDU

Lees meer over wat wij kunnen betekenen voor jou als individu.

TEAM & ORGANISATIE

Lees meer over wat wij kunnen betekenen voor teams en organisaties.

Individuele counseling


We hebben allemaal behoefte aan ontwikkeling of we lopen wel eens vast, in ons werk of privé. Counseling helpt je dan om je uitdagingen inzichtelijk te maken en aan te gaan. Juist inzicht krijgen in wat jou tegenhoudt in je ontwikkeling of wat je uitdagingen veroorzaakt, voorkomt dat je later opnieuw behoefte hebt aan dezelfde ontwikkeling of tegen dezelfde uitdaging aan loopt.

Counseling is een vorm van psychosociale ondersteuning. Het is geen psycho- of gedragstherapie. Als counselor stel ik mij gelijkwaardig op aan jou. Samen analyseren we je situatie. Vervolgens ben ik er om je aan te moedigen op jouw pad waarop je de keuzes vindt die je ten behoeve van je ontwikkeling hebt gemaakt. Ik moedig je ook aan bij de beproevingen die op je pad tegenkomt, zodat je die kunt managen. Ik laat je zien en ervaren hoe je je beslisruimte kunt verruimen.

Het uitgangspunt van counseling is dat je je eigen krachten beter leert ((h)er) kennen en hierop te acteren. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende erkende methoden en technieken. Een ACT-analyse geeft inzicht in jou als persoon en de talenten die je van nature in je hebt. Gebaseerd op de ACT-analyse brengt een patronenmeting twee patronen van jou in kaart die jou het meest uit je kracht houden.

Je brein is een geavanceerde controlekamer binnen je lichaam. In jouw brein fungeren neurotransmitters als boodschappers die ervoor zorgen dat energie overgebracht wordt naar de rest van je lichaam. Of die boodschappers optimaal presteren testen we aan de hand van een neurotransmitteranalyse.

Al deze middelen geven waardevolle informatie als je meer inzicht wilt in jezelf, je eigen potentieel en hoe je je het beste kunt ontwikkelen. Hoe we jouw individuele counseling concreet invullen stem ik af op jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte.

Wil je weten waar ik jou bij kan helpen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik wandel graag een stukje mee op jouw pad.